Ambachten van de toekomst

Ambachten wint aan belang in de Oost-Vlaamse economie. De consument is op zoek naar authentieke producten die kwalitatief en duurzaam zijn en ook liefst van eigen bodem. Creatief vakmanschap komt tegemoet aan deze toenemende vraag naar authenticiteit.

Ambacht vergt kennis en kunde en dat verdient respect.

EROV brengt vier ondernemers in beeld die uitblinken in creatief vakmanschap. Ontdek hier de vier verschillende profielen van ondernemerschap: de springer – de mentor – de pionier – de vernieuwer

Springer

De springer is trompettenbouwer Gunther Cogen van Trombacogen in Temse, die een carrièreswitch maakte van ingenieur tot ambachtsman.

Mentor

De mentor is Geitenkaasboerderij ’t Leenhof in Zele. Zowel de ouders en de drie kinderen zijn actief in het familiebedrijf. Goede afspraken en een duidelijke takenverdeling zijn cruciaal om het bedrijf te runnen met de ganse familie.

Pionier

De pionier is de Triangle Factory in Gent. Deze game-ontwikkelingsstudio bouwt games, apps en virtual reality-ervaringen. Ook dat is ambacht. Het is niet omdat het productieproces computergestuurd verloopt, dat je geen kennis nodig hebt van het maakproces.

Vernieuwer

De vernieuwer is het onderzoekscentrum Futures through Design (een samenwerking tussen HOGENT en Howest), waarbij de Japanse vouw- en montagetechniek gebruikt wordt om Westers design een langere levensduur te geven.

Makers & ambachten van de toekomst, een initiatief in samenwerking met SYNTRA Midden-Vlaanderen en UNIZO Oost-Vlaanderen & Ministry of Makers